Castle Forbes Vivaldo van het Costersveld is overleden

Castle Forbes Vivaldo van het Costersveld is overleden
De 17-jarige BWP hengst Castle Forbes Vivaldo van het Costersveld (v. Clinton) is overleden. Hij liep twee dagen geleden een vervelende beenbreuk op nadat hij klem kwam te liggen in een hek van zijn paddock. Eigenaresse Lady Georgina Forbes stelde alles in werking om haar paard te redden. Er volgde een vijf uur durende operatie, die succesvol verliep en waarbij de prognose van Vivaldo goed leek. Tijdens het ontwaken in de recoverybox brak hij echter opnieuw zijn been, waarna hij uit zijn lijden werd verlost.

Vivaldo bereikte mooie successen onder Fransman en Europees kampioen Roger-Yves Bost. De combinatie stond maar liefst 58 keer op het podium, waarbij 27 keer goed voor winst. In 2014 werden er zes overwinningen op naam geschreven, waaronder in Zürich, Bordeaux, Parijs, La Baule en Estoril. In augustus 2014 ging het paard met pensioen, waarna hij nog voor de dekdienst werd ingezet.

‘Bosty’ reageert via Facebook op het overlijden van zijn oud-topper: ‘Vivaldo was een heel bijzonder paard. Zowel eigenaresse Georgina Forbes als ik waren ontzettend gek op hem. Ik zal hem enorm missen. Vivaldo, bedankt voor alles!’