BWP klaar voor de toekomst

BWP klaar voor de toekomst
Na 50 jaar vonden we het tijd voor vernieuwing. We moeten klaar zijn voor de toekomst. Alles ook het paardengebeuren verandert. Het werd tijd dat we ons daaraan aanpassen. Met die woorden opende voorzitter Kris Keersmaekers een druk bijgewoonde persconferentie.

Om klaar te zijn voor de toekomst werd het bestuursmodel aangepast aan de hedendaagse noden dat een krachtdadig bestuur vraagt. Om dit alles zo snel mogelijk in de praktijk om te zetten, worden er vervroegde verkiezingen georganiseerd in het voorjaar van 2015. De verandering van het bestuursmodel heeft uiteraard ook gevolgen voor de organisatie op zich en het BWP secretariaat in het bijzonder. De term ‘Marketing’ speelt daarin een grote rol. Actieve promotie van vereniging, paard en fokker wordt gezien als een betere dienstverlening van de BWP-leden. Om meer te kunnen inzetten op dit item, werden er wat verschuivingen doorgevoerd. 

Dat het BWP het nu al niet slecht doet, werd aangetoond met enkele cijfers, in de eerste plaats boekhoudkundige cijfers. Op dat vlak doet het BWP het beter dan verwacht dankzij een toename van het aantal geregistreerde veulens in 2014. Er was nog meer goed financieel nieuws. Nadat recent al het partnerschap met KBC werd hernieuwd, werd in het Azelhof een nieuw contract getekend met Hippo Zorg. Onder de nieuwe naam Xcellent Horse Insurance zal het bedrijf zich engageren als BWP partner naast AVEVE en ImmoFluisteraar. 

De persconferentie in het Azelhof was een voorsmaakje voor de Tweede fase van de BWP Hengstenkeuring, die ook in Lier zal plaatsvinden van 22 tot 24 januari. Naast enkele programmaverschuivingen was vooral het opnieuw organiseren van een veiling tijdens de hengstenkeuring een belangrijk nieuwsfeit. Deze BWP Top Stallion Auction werd toegelicht door Lieve De Greeff, die de organisatie op zich neemt en Marc Van Dijck, die een adviserende rol speelt in het verhaal. Lieve De Greeff: ‘Met de veiling willen we in de eerste plaats afzet creëren en promotie voeren. We ondervinden dat er zeer veel belangstelling is voor de Belgische paarden en in het bijzonder voor de BWP-paarden. Daarom is volgens ons de tijd rijp voor een nieuwe veiling. Het Azelhof is een erg mooie locatie, die ook centraal gelegen is. De hengstenkeuring op zich is het ideale platform om een veiling van hengsten te organiseren. De hengsten zijn voorgeselecteerd door hun voorstellers. De hengsten zijn ook goed voorbereid. Ze hebben het geneeskundig onderzoek voor dekhengsten achter de rug. Op dat vlak zit het allemaal goed. Aan belangstelling en sfeer zal het op de hengstenkeuring met 4.000 tot 5.000 bezoekers ook niet ontbreken. Ik denk dat het moeilijk verkeerd kan gaan.’