70.000 euro voor veilingtopper KWPN Select Sale

70.000 euro voor veilingtopper KWPN Select Sale
Meteen na de kampioenskeuring voor de driejarige springhengsten begon de KWPN Select Sale. Net als vorig jaar is deze veiling opgesplitst in driejarige spring- en dressuurhengsten op respectievelijk donderdag en zaterdag.

In de ochtend voorafgaande aan de veiling werden alle aan te bieden paarden nog een keer klinisch gekeurd om iedere discussie achteraf te voorkomen. Er werd begonnen met het veilen van een dekking van High Shutterfly voor de DVB Foundation. Deze dekking bracht maar liefst 1600 euro op. De duurste hengst vandaag bleek de reservekampioen van deze keuring, de bij Stal Roelofs gefokte I.Wellie R 58 (Dexter R uit S.Wellie 12 elite sport-spr v.Mermus R, fokker Stal Roelofs uit Den Ham) van springruiter Stefan Adamowicz. Deze hengst ging voor het respectabele bedrag van 70.000 euro naar Stal Hendrix, die ook Inostello M(Numero Uno x Voltaire) kocht. De totale omzet van de veiling bedroeg 739.000,- euro, met een gemiddelde prijs van 33.600 euro.

Tijdens de veiling werd al bekend gemaakt dat één hengst verkocht was naar Iran en één naar China. Maar liefst vier hengsten vertrekken naar de Ukraïne, te weten cat.nr. 252 Iowa Palowna (Numero Uno x Carthago), 39 Ildivo (Calvino Z x Goodtimes), 178 Incredible (Etoulon VDL x Coromino) en 159 Imir S (Emir R x Tolan R).

De totale verkooplijst wordt later gepubliceerd op de website selectsale.kwpn.nl