Wouter De Cleene wint het Nationaal LRV kampioenschap

Wouter De Cleene wint het Nationaal LRV kampioenschap


LRV Minderhout zette een bijzonder knappe organisatie neer en werd daarvoor beloond met mooie sport. De cross country-omloop in en rond de Minderhoutse Blauwbossen zorgden voor spannende kampioenschappen en leverde voor de organiserende vereniging bovendien drie kampioenen uit eigen rang op.

In de klasse Zwaar reed Wouter De Cleene (LRV Minderhout) zijn Boy (v. Betel XX) naar de eerste plek in de dressuur. In de cross country maakten Wouter en Boy geen fouten en bleef de tijdsoverschrijding beperkt tot 2,4 strafpunten. Het op één na beste resultaat van de veertien combinaties in de hoogste LRV-reeks. Het leverde hem meteen een fikse voorsprong op die hij tijdens het springonderdeel niet meer uit handen gaf.

Wouter DecleeneDe nummer twee na de dressuur, Kevin Swaans (LRV Oud-Turnhout) tuimelde na het crossen en het springen met Ferrum van de Nachtegaele (v. Cum Laude Z), naar de zesde plaats. Dat impliceerde meteen dat de nummer drie na de dressuur, Philippe Van Asselberghs (LRV Herent) met Esprit (v. Sheyenne de Baugy) kon doorstijgen naar het zilver. Het brons ging naar Jelle Kumps (LRV Assent) die een bijzonder sterke en snelle cross reed met Ziezo (v. Haarlem). Deze combinatie bleef als enige foutloos zowel qua hindernisfouten als qua tijdsoverschreiding. De vierde plaats ging naar Jef Janssens van LRV Meerhout met Happy Boy (v. Electro). De vijfde plaats was voor Julie De Bolle (LRV Affligem) met Calypso van het Vitseroel (v. Virus de Laubry).


Jullie De Bolle mocht in Minderhout ook de KBC Trophy in ontvangst nemen. Deze trofee is bestemd voor de jonge talenten uit de klasse Licht, Midden en Zwaar tot en met 23 jaar. Julie was overduidelijk de meest regelmatige amazone tijdens het eventingseizoen 2015-2016. Ze mag de KBC Trophy voor de tweede maal naar huis mag nemen en ze volgt hiermee Evy Deketelaere op. Evy is toeval of niet, ook lid van LRV Affligem.

In de klasse Midden hielden de ruiters het extra spannend. Na de dressuur stonden zowel Luc Boonen (LRV Geel Ten Aard) met Addo als Lore Poelmans (LRV Vorselaar) met Hermes van het Strateneinde aan de leiding. Maar het was uiteindelijk Thomas Smeyers (LRV Grobbendonk) die met Indezz (v. Washington DC Heldenlaan) het kampioenenlint mee naar huis mocht nemen. Op de tweede en derde plaats volgen respectievelijk Sven Grouwels (LRV Langdorp) met Indiva (Hennessy XO) en Tim Cordemans (LRV Haasrode Blanden) met Gazelle van het Pallietershof (v. Denver).FRA_2888-winner Z-BIn Licht mogen er drie kampioenen met het erelint aantrekken. Melanie Valckx (LRV Vorselaar) met Jimondi van ’t Verahof (v. Vagabond de la Pomme)  in ring 3.  Hannelore Hegemann (LRV Tienen) met Apache uit de Melle (v. Lys de Darmen) in ring 4 en niemand minder dan de lokale en Olympische topamazone Karin Donckers (LRV Minderhout) met Nolimit VDB Z (v. Nabab de Rêve) in ring 5.

De reeks Beginnelingen was de grootste reeks verdeeld over vier ringen. Dat leverde vier kampioenen op:  Margo Van Nijnatten (LRV Wortel) met Spirit Excalibur(v. San Remo) in ring 6. Sofie Clompen (LRV Haaltert) met Mannequin G Z (v. Malito des Rêves) in ring 7. De plaatselijke ruiter Jan-Willem Van Gils (LRV Minderhout) met Ebusson DB (v. Cavalier) in ring 8 en Lara Lippens (LRV Appels) met Galant van het Lilaanhof (v. Warkant van het Gestelhof).