Vincent Martens neemt de leiding in Arville

Vincent Martens neemt de leiding in Arville
Ondertussen is het hele eerste deel van de drie onderdelen waaruit een eventingwedstrijd bestaat achter de rug, de dressuur. We kennen dus het voorlopige klassement van de 150 paarden en hun internationale ruiters die zich hier meten in drie verschillende niveaus, een 1-ster wedstrijd (CCI*), een 2-sterren-wedstrijd (CIC**) en een 3-sterren-wedstrijd (CIC***).

De CCI* wordt momenteel aangevoerd door de Duitser Kai-Steffen MEIER met Mighty’s Match en 37 strafpunten, de CIC** door onze Belgische landgenoot Vincent MARTENS met Eiskönig en 35,90 strafpunten en de CIC*** door de Zwitserse Patrizia Attinger met Raumalpha en 39,50 strafpunten. Strafpunten, want bij een eventingwedstrijd worden de punten van de dressuur omgezet in strafpunten en het doel is natuurlijk er zo weinig mogelijk te hebben. (Alle resultaten staan op www.arville.be).

Vandaag is het meest spectaculaire deel van de eventingwedstrijd aan de beurt, de cross country, die niettemin wel werd aangepast aan de weersomstandigheden. Zo werd in de drie verschillende niveaus de snelheid naar beneden gebracht, en werd de afstand in de 1-ster en de 3-ster teruggeschroefd. Daarbij werd er in die twee laatste omlopen ook een hindernis geschrapt, en drukt de FEI de deelnemers op het hart dat ze in eerste instantie aan het welzijn van hun paard moeten denken, niet aan hun klassering. Ook de organisatie zelf heeft het nodige gedaan om de wedstrijd zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo is er 600 kg ijs voorzien om de paarden na afloop te koelen, heel veel fris water en een watergordijn. De cross zal ook een uur eerder van start gaan dan voorzien om ten volle te kunnen genieten van de ochtendfrisheid, en er wordt een wat langere pauze ingelast op het heetst van de dag.