Reacties van op het EK eventing

Reacties van op het EK eventing
Er gaat geen groot kampioenschap voorbij zonder dat Equnews reacties verzameld van de Belgische deelnemers. De Belgische junioren die op het EK eventing aan het werk zijn lieten aan onze redactie weten hoe hun dressuurproef verlopen was en kijken al vooruit naar de cross country van morgen. Zij stuurden ons ook nog deze leuke selfie door.

Manon Minner
Gedurende enkele maanden is Winner heel goed in het dressuuronderdeel.Vandaag hebben we alles gegeven wat we konden om een correcte dressuurproef uit te voeren. Hij was super in het draf- en stapwerk, maar de galop was iets minder. Ik ben super fier op hem en ben heel blij om een score van 49,40 punten behaald te hebben. De cross is zeer goed om door te galoperen, maar ook niet gemakkelijk. Maar wij Belgen kunnen foutloos blijven en binnen de tijd binnen komen.

 

Camille Buyck
Whitney liep heel goed tijdens het inrijden en dus ging ik de proef binnen met een goed gevoel en een paard dat zich mooi voorwaarts liet werken. Over haar drafwerk ben ik meer dan tevreden aangezien ze naar mijn gevoel meer heeft laten zien dan we van haar gewoon zijn. Tijdens de verruiming in galop daarentegen zat ze wat op mijn hand en dat is ook de jury niet ontgaan. Al bij al ging ik zelf met een tevreden gevoel de ring uit. De jury dacht er blijkbaar toch anders over en we kregen een voor mij heel teleurstellende 56.9 strafpunten. Gelukkig is dit geen dressuurwedstrijd en ik verwacht dat alles nog wat door elkaar zal geschud worden in de cross. Hij is namelijk technisch gebouwd en de moeilijkheden zitten vaak goed verstopt. De conditie van de paarden zal gedurende bijna 8 minuten zeer zwaar op de proef gesteld worden op het heuvelachtige terrein en ook dit zorgt voor een extra uitdaging! Wij hebben alvast zin in de cross! Go go België!!!

 

Senne Vervaecke
Ik vind dat ik een goede proef gereden heb. Feebe had een zeer goede kwaliteit van de draf. Het halthouden voor het achteruit gaan was uit het boekje met een score van 8/9/8  (E/C/M). De galop was goed maar bij de overgang van contragolap naar draf kwam er een man uit een kotje naast de ring. Hierna moest de jury bij E mij niet meer hebben en is hij er met de bijl in gaan hakken. Als reactie kreeg ik ook geen punten meer op gehoorzaamheid. Van de jury bij E kreeg ik 55 te weinig, bij C 45 te veel en bij M 50 wat ik denk dat correct was. Al bij al ben ik tevreden van mijn proef zonder die man had ik waarschijnlijk 48 kunnen hebben maar ik ben tevreden met mijn 26ste plaats.