Na Gravemeier moet nu ook Philips vertrekken bij de federatie

Na Gravemeier moet nu ook Philips vertrekken bij de federatie
Recentelijk communiceerde de KBRSF reeds over de evaluatie die werd gemaakt naar aanleiding van de World Equestrian Games in Caen. Tijdens die eerste communicatie lag de nadruk op de herstructurering die binnen de schoot van de federatie wordt uitgevoerd enerzijds en anderzijds was er aandacht aangaande de evaluatie van jumping.

De voorbije weken werd de evaluatie verdergezet en is er nog hard gesleuteld aan de nieuwe topsportstructuur die later dit jaar zal toegelicht worden. Daarnaast is er ook een verdere diepgaande analyse uitgevoerd aangaande eventing. Na evaluatie van de ondernomen acties in aanloop van de WEG en na overleg met de topsportruiters in deze Olympische discipline, heeft het directiecomité KBRSF beslist om de samenwerking met huidig coach Mark Phillips stop te zetten.

In aanloop naar het jaar 2015 is er een werkgroep opgericht, samen met de liga's (VLP en LEWB) en onder begeleiding van BOIC met ruggespraak naar Bloso en Adeps. Deze werkgroep zal op korte termijn een nieuwe coach voorstellen aan het directiecomité KBRSF. In deze werkgroep worden ook de ruiters vertegenwoordigd door Karin Donckers, Virginie Caulier en Jarno Debusschere.

In die zoektocht naar de nieuwe coach Eventing zullen potentiële kandidaten getoetst worden aan het profiel dat werd opgesteld in samenwerking met de eerder vermelde leden van de werkgroep.

De KBRSF neemt hiermee opnieuw een stap in de algemene herstructurering die aan de gang is en wenst te benadrukken dat het afdwingen van een selectie voor de Olympische Spelen in Rio, zowel voor jumping als voor eventing, het hoofddoel van het sportief jaar 2015 blijft.