LRV Minderhout is helemaal klaar voor Nationale Finale AVEVE Eventing Cup

LRV Minderhout is helemaal klaar voor Nationale Finale AVEVE Eventing Cup
Op 23 en 24 april 2016 organiseert LRV Sint-Clemens Minderhout de Nationale Finales van de AVEVE Eventing Cup. Op zaterdag 23 april 2016 staat het LRV Pony-Kampioenschap op het programma. Op zondag 24 april 2016 is het aan de paarden, de ruiters en amazones van de klasse Beginnelingen, Licht, Midden en Zwaar.

Het is voor LRV Minderhout al de elfde keer dat ze het Nationaal LRV Kampioenschap organiseren. In 2003 was de LRV-vereniging uit de Antwerpse Noorderkempen ook al gastheer voor een bijzonder geslaagd EK voor Landelijke Ruiters. Een hoogtepunt in de geschiedenis van de club en van LRV.

Gust Desmedt, Voorzitter van LRV Sint-Clemens Minderhout, kijkt met vertrouwen vooruit naar volgend weekend: “Sinds 1962 organiseren we ieder jaar een eventing wedstrijd. Het Europees Kampioenschap van de Landelijke Ruiterij 2003 in de Blauwbossen, toen België Europees Kampioen werd,  was het voorlopige hoogtepunt. Je mag gerust zegen dat we heel eventing-minded zijn in Minderhout.  We beschikken hier over een crossparcours dat veelvuldig wordt gebruikt voor opleiding en training van eventingpaarden. Verschillende van onze leden werden LRV-kampioen en presteren of presteerden op internationaal niveau. Karin Donckers, Jef Desmedt, Dolf Desmedt en Marc Rigouts leerden paardrijden bij Sint-Clemens Minderhout en werden later olympische ruiter of amazone. Karin Donckers zal in augustus starten op haar zesde olympiade. Haar thuisbasis is nog steeds Minderhout en op de terreinen van de Blauwbossen en Desta doet zij de conditietraining van haar paarden. Voor het Nationaal LRV Kampioenschap van 2016 willen we een veilige maar selectieve crossomloop neerzetten en we hopen natuurlijk ook weer een toffe LRV-sfeer te creëren, waarbij de combinaties de strijd aangaan maar achteraf ook samen een glas drinken en genieten van de sport.”