LRV maakt selectie voor EK Landelijke Ruiters te Helvoirt (NL) bekend

LRV maakt selectie voor EK Landelijke Ruiters te Helvoirt (NL) bekend
2015 is voor LRV niet alleen het jaar van ‘Familie en Recreatie’. Het is ook het jaar van het Europees Kampioenschap voor Landelijke Ruiters in het Nederlandse Helvoirt. Het EK dat om de twee jaar plaatsvindt, bestaat uit een zestalproef, een individuele dressuurproef, een cross-country en een afsluitende springproef. Het EK zal plaatsvinden van 19 tot en met 23 augustus 2015.

In 2013 eindigde het Belgische team op een derde plaats. De beste individuele prestatie kwam toen op naam van Sven Grouwels van LRV Langdorp op een veertiende plaats. In Helvoirt, waar het LRV-team ongetwijfeld op heel veel Belgische supporters mag rekenen wil LRV minstens even goed doen. Daarvoor werd de omkadering en de selectiecommissie aanzienlijk uitgebreid met specialisten uit het veld en werd een begeleidingstraject richting het EK vastgelegd voor de kandidaat-combinaties.

Na de Nationale Finale van de AVEVE Eventing Cup te Haaltert van afgelopen zondag werd een eerste selectie gemaakt. Uit de 32 combinaties, die oorspronkelijk in het EK-traject stapten, koos de commissie volgende combinaties:
DE CLEENE WOUTER - LRV MINDERHOUT - ALARIC DE LAUZELLE
EVERAERT ROB - LRV MOL ACHTERBOS - ETAMORO VAN DE ZELM
HERMANS BART - LRV KASTERLEE - GORKI VAN DE PERTJESHOEVE
KONINGS STEVEN - LRV GUIGOVEN - CALVANA S Z
OOMS TIM - LRV MOL ACHTERBOS - EQUINA VAN DE BUITENHEIDE
POELMANS LORE - LRV VORSELAAR - CAMELOT VH STRATENEINDE
VALCKX MELANIE – LRV VORSELAAR - EDDY WALLY
VAN ASSELBERGHS PHILIPPE - LRV HERENT - ESPRIT

De commissie selecteerde ook twee combinaties die zich als reserve beschikbaar houden:
GUFFENS JANA - LRV VECHMAAL - ADORABLE VAN HET HEIDEHOF
JANSSENS JEF - LRV MEERHOUT - HAPPY-BOY
De geselecteerde combinaties zullen als voorbereiding op het EK in augustus, nog deelnemen aan de internationale wedstrijd te Arville van 2 tot 5 juli. We houden u de komende weken en maanden regelmatig op de hoogte van de vorderingen en ontwikkelingen op weg naar Helvoirt.