Kaderindeling en plannen bij de Young Riders

Kaderindeling en plannen bij de Young Riders
Na de pony’s, juniors en seniors was het op 5 februari ‘last but not least’ aan de Young Riders Eventing om hun coach en chef d’équipe Sarah en Stef Van Hasselt toe te horen over de plannen voor het komende seizoen.

Na een korte introductie door Wendy Laeremans, en een korte voorstelling van zichzelf aan de talrijk opgekomen jongeren, spraken Sarah en Stef over hun verwachtingen met betrekking tot wat zij ‘hun vriendengroep’ van Young Riders noemen.

Primordiaal voor 2015 zijn natuurlijk de resultaten en de optimale voorbereiding voor het EK in Strzegom, Polen.  Maar evenzeer ligt er bij hen een sterk accent op het belang van communicatie, fairplay en teamgeest.

Voor deze ruiters, die we eigenlijk met de titel ‘de nabije toekomst van de Eventingsport’ mogen benoemen, zal ook de mentaliteit en de volwassenheid die ze komend seizoen aan de dag leggen zeer belangrijk zijn. De chef d’équipe en de coach hechten immers het grootste belang aan houding en discipline, en benadrukken dat zij enkel teamspelers accepteren binnen deze groep.

Van hun kant verbinden de chef d’équipe en coach zich ertoe om van februari tot augustus regelmatig stages over het hele land in te richten, eendaags en soms zelfs meerdaags, zoals bijvoorbeeld in Waregem.  Tijdens deze stages zal vooral getraind worden in functie van komende wedstrijden.  Verder kan het duo, dankzij de steun van de KBRSF en de liga’s VLP en LEWB, aanwezig zijn op verschillende internationale wedstrijden, en er de opvolging van de Belgische Young Riders ter plaatse garanderen.

Op de kalender voor 2015 vinden we een waaier aan interessante internationale referentiewedstrijden. Zo wordt bijvoorbeeld voor de maand maart de wedstrijd in Fontainebleau sterk aangeraden.  In april  staan Rodez, Montelibretti en Oud-Karspel op het programma. Tijdens de maand mei kunnen de combinaties meedingen naar overwinningen in Maarsbergen, Marbach en Houghton Hall, en in juni zijn er de wedstrijden in Kreuth en Strzegom, waarbij vooral deze laatste interessant is, omdat de wedstrijd plaatsvindt op het terrein van het EK. Voor juli zal naast de wedstrijden te Arville en Bazoges, ook de enige verplichte referentiewedstrijd van de Young Riders doorgaan. Op de wedstrijd in Renswoude, Nederland, verwachten Stef en Sarah Van Hasselt namelijk al hun kandidaten voor het EK.  De definitieve selectie zal dan ook gebeuren in de week die volgt op deze wedstrijd.
Naast het Ek te Strzegom, Polen, van 26 tot 30 augustus, trekken de Young Riders tijdens de maand augustus ook nog naar het BK te Waregem.

Ten slotte kondigden Stef en Sarah de kaderindeling voor de Young Riders aan het begin van dit seizoen aan.

In het A-kader vinden we de combinaties die reeds een kwalificatie behaalden op een CCI**, een twee-sterren eventingwedstrijd met een lang crossparcours dus.  Van de B-kader combinaties wordt verwacht dat zij het komende seizoen ook snel een dergelijke kwalificatie zullen behalen. Tot op vandaag kwalificeerden deze combinaties zich reeds op een CIC**, eveneens een twee-)sterren wedstrijd dus, met dat verschil dat op deze wedstrijden een kort crossparcours gereden werd.  In het C-kader tot slot bevinden zich de combinaties die reeds een kwalificatie behaalden op CIC*-wedstrijden, of die naar de mening van de coach en de chef d’équipe het nodige potentieel bezitten.

Hieronder vindt u de kaderindeling terug:



































































































































































































Kader
A
Bibot Candice Cairo
Davoine Clara Unica
Doevenspeck Jasper Girl Power
Logé Laura Lilly Maleen
B
Logé Laura Fiona VD Zwartwater Bossen
Dedier Lies Elita S
Doevenspeck Jasper Eichhof's world of action
Minner Manon Calando
de Cartier - de Marchienne Idalie Afinco
Madrenas Lola Roulette W
C
Revyn Ward Eros
Tuytel Pauline Nevada d'heure
De Bels Anna Orami Z
Buyck Camille Withney
Meheus Julie Royal Pavana
Logé Laura Absolut Allegro
Verhaegen Kari-Ann Aventijn S
Minner Manon Winner A