Jonge amazone komt om het leven tijdens eventingwedstrijd

Jonge amazone komt om het leven tijdens eventingwedstrijd
De ruitersportwereld is in diepe rouw. In Sydney is het voorbije weekend de 19-jarige Caitlyn Fischer om het leven gekomen tijdens een eventingwedstrijd die gold als kwalificatie voor de Spelen in Rio.

Ralphie, het paard van de jonge amazone, struikelde na het nemen van een hindernis waarna Fischer uit het zadel getild werd. Ze viel op de grond en kreeg haar paard vol over zich heen. Een medisch team was onmiddellijk ter plaatse, maar hulp kon niet meer baten. De jonge vrouw bezweek aan haar zware verwondingen. Haar paard bleef ongedeerd. De moeder van Fischer, een verpleegster, was getuige van het drama.Na het fatale ongeval werd de wedstrijd onmiddellijk stopgezet. Caitlyn Fischer is in dit olympisch jaar de tweede dode die te betreuren valt in een eventingwedstrijd. In maart kwam de 17-jarige Olivia Inglis om het leven, eveneens in Sydney.

De Internationale Ruitersportfederatie liet weten een onderzoek te zullen instellen naar de omstandigheden van het ongeval. Volgens woordvoerder Wayne Roycroft was de hindernis waar het ongeval gebeurde er één van bescheiden hoogte. "Wij zijn diep geschokt door de dood van Caitlyn", aldus Roycroft. "De eventingsport heeft zijn gevaren, een ongeval kan altijd gebeuren. Als een paard ten val komt, loopt een ruiter vaak blessures op. Helaas is dit ongeval er één met dodelijke afloop."