Eventingtop op springstage bij Dirk Demeersman

Eventingtop op springstage bij Dirk Demeersman

Na de voorstelling van Marc Rigouts aan zijn Belgische seniors Eventing, en de afspraken die hij met hen maakte omtrent zijn intenties om een maximum aan stages in te richten voor de verschillende kaders, voegde hij gisteren reeds de daad bij het woord.


Tijdens een springstage in het Azelhof te Lier, kregen de ruiters uit de A en B-kaders de kans zich te laten coachen door nationale coach Jumping, Dirk Demeersman.  Na een individuele opwarming konden de combinaties hun kunnen tonen tijdens een parcours.  In functie van de werkpunten besliste Dirk of het nodig was om, gesteund door adviezen en tips van hen, het parcours volledig of deels te hernemen.


Tevens was er in de tribunes ook plaats voor een aantal leergierige c-kaders en high potentials, die eveneens voor deze eerste stagedag uitgenodigd waren.  Zij kwamen langs om niet alleen de sfeer op te snuiven, maar tevens om in de ervaringen en kennis die Dirk Demeersman meegaf te delen..


Deze stagedag werd heel positief onthaald, zowel door ruiters als coaches.    Uiteraard komt er een vervolg op deze sessie en volgt er binnen enkele weken een tweede jumpingsessie.  De aanstelling van deze nieuwe bondscoaches zorgt voor een mooie kruisbestuiving tussen de disciplines.


Maar daar stopt het niet, want eind deze week is er opnieuw werk aan de winkel in de aanloop naar het sportieve buitenseizoen voor de beste combinaties.


Dan verzorgt Christoph Hess, FEI I jury voor zowel dressuur als eventing, een dressuurstage, waarbij hij aan de hand van gereden dressuurproeven de ruiters en paarden zal beoordelen.


Klik hier voor de foto's van de springstage.