Duitsland pakt goud op Eventing WEG 2014, Donckers pronkt op 6

Duitsland pakt goud op Eventing WEG 2014, Donckers pronkt op 6
Zonet heeft Duitsland team- én individueel goud gewonnen op de Eventing WEG 2014. Sandra Auffarth en haar twaalfjarig Selle Français toppaard Opgun Louvo (v. Shogoun II) begonnen met een eerste plaats in de dressuurproef, gevolgd door een foutloze cross country met enkele tijdsfouten. Daarna stonden ze op plaats twee. Zonet wist het duo als voorlaatste combinatie in het springparcours foutloos te blijven, waardoor alles van William Fox-Pitt en Chilli Morning afhing. Fox-Pitt en de veertienjarige Phantomic XX-hengst Chilli Morning maakten echter vrij vlug een balkfout en garandeerden zo een eerste plaats voor Sandra Auffarth (52 strafpunten). William Fox-Pitt begon met een tweede plaats in de dressuurproef, steeg na de cross country naar de eerste plaats en eindigt nu met brons en 54,3 strafpunten.

De tweede plaats ging naar Michael Jung en Fischerrocana FST, zijn vervangpaard voor topper La Biosthetique Sam FBW. De pas negenjarige Ituango XX-dochter Rocana bewees haar kunnen met een vierde plaats in de dressuur, een prachtige foutloze cross met enkele tijdsfouten (stijging naar plaats 3) en een afsluitend foutloos springparcours. Jung wint dus zilver met 52,3 strafpunten.

Verder in de individuele top vijf grijpt de Nieuw-Zeelandse Jonelle Price de vierde plaats met Classic Moet (v. Classic XX) en 56,5 strafpunten. De Franse favoriet Maxime Livio en Qalao des Mers (v. Iolisco de Quinhon) werden vijfde met 58,5 strafpunten.

De beste Belgische was Karin Donckers met Fletcha van 't Verahof (v. Vigo d'Arsouilles). Zij begonnen met een zevende plaats in de dressuurproef, legden gisteren een foutloze cross country af met enkele tijdsfouten (stijging naar plaats 6) en reden zojuist een prachtig springparcours. Helaas kreeg het duo een balkfout op de laatste hindernis, maar kon gelukkig toch afsluiten met een welverdiende zesde plaats en 59,9 strafpunten.

Lara de Liedekerke en Ducati vd Overdam sluiten af met 83,4 strafpunten en een mooie 19e plaats. Zij wisten gisteren ook foutloos te crossen met wat tijdsfouten, jammer genoeg vielen er tijdens hun springparcours drie balken.

In de teamranking wint Duitsland teamgoud met een totaal van 177,9 strafpunten. Groot-Brittannië eindigt tweede met 198,8 strafpunten, Nederland pakt brons met 246,8 strafpunten. De vierde plaats is voor Frankrijk, Australië schittert op de vijfde plaats. België werd tiende met 1143,3 strafpunten.

Klik hier voor het definitieve individuele resultaat.

Klik hier voor het definitieve teamresultaat.