Data Belgische eventing kampioenschappen zijn bekend

Data Belgische eventing kampioenschappen zijn bekend
Op zaterdagochtend 24/10 vonden de organisatoren van de Belgische Nationale en Internationale eventingwedstrijden de weg naar de kantoren van de KBRSF, waar ze verwacht werden op de jaarlijkse kalendervergadering, ingericht door de Nationale Eventingcommissie.

Na een korte evaluatie van het afgelopen jaar, bevestigden de talrijk opgekomen vertegenwoordigers van de verschillende organisaties hun data voor 2016.  Mede dankzij het OC Waregem, dat komend seizoen opnieuw 3 wedstrijden organiseert, en OC Arville, waar ook weer tweemaal zal gereden worden, is de kalender 2016 een aantrekkelijke, goedgevulde kalender geworden, met voor elk wat wils.

Een volgend en belangrijk agendapunt was de toekenning van de verschillende kampioenschappen voor volgend seizoen. OC Waregem organiseert opnieuw het BK Seniors, de ponyruiters betwisten de Belgische titel in juni tijdens de Nationale wedstrijd te Arville, terwijl de Young Riders dezelfde locatie krijgen toegewezen, maar dan tijdens de internationale wedstrijd midden april.

De junioren installeren hun podium in Merksplas.Voor de jonge paarden tenslotte werd weer geopteerd voor éénzelfde locatie voor de 6 en 7-jarige paarden. Zij strijden om de titel in Nokere. OC Brugge organiseert tijdens haar lustrumeditie - de organisatie bestaat 25 jaar - het BK 4-jarige paarden De 5-jarige paarden tenslotte, zien we aan het werk tijdens hun BK in Genk. Het OC Genk viert overigens dit jaar reeds haar 35-jarig bestaan.

Gezien de vroege publicatie van de kalender, die vanaf 10 november zal terug te vinden zijn op www.equibel.be, spreekt het natuurlijk voor zich dat eventuele kleine wijzigingen niet kunnen uitgesloten worden.