Belgisch eventing team haalt het podium in de landenwedstrijd van Strzegom

De Belgische eventing equipe heeft afgelopen weekend een prachtig team resultaat neergezet op de landenwedstrijd van Strzegom in Polen.
Zij begonnen er hun deelname met een 6e plaats na het dressuuronderdeel, maar na de cross country op zaterdag waren zij richting het podium gesprongen met een voorlopige 3e plaats tot gevolg. In het springonderdeel wisten zij zich gisteren te verzekeren van een bronzen teammedaille.
De winst was voor de Britse equipe. Zij bleven de Italianen voor.

Individueel was het de Zweedse ruiter Ludwig Svennerstal die won met King Bob. Na het dressuuronderdeel stond hij op de 3e plaats, maar een 5e plaats in de cross country en een 2e plaats in het springparcours leverde hem deze overwinning op.
De Duitser Michael Jung, die de dressuurproef won, eindigde op de 2e plaats met Fischer Takinou. De 3e plaats was voor de Britse Rosalind Canter met Allstar B.

De beste Belgische prestatie kwam van Karin Donckers met Grandioz, zij behaalde een 12e plaats. Dit had zij vooral te danken aan een sterke cross country waarin het duo de beste van alle deelnemers was.
Xavier Snackers en En Silence Otrange werden 21ste. In het afsluitende springonderdeel eindigden zij op de 3e plaats. Lola Madrenas, die ook deel uit maakte van het Belgische team, werd 25ste met Roulette W.

Klik hier voor de uitslag.