Vingino dan toch terug naar Tommie Visser

Vingino dan toch terug naar Tommie Visser
De Nederlandse dressuurruiter Tommie Visser heeft zijn Grand Prix paard Vingino (v. Polansky) terug ter beschikking gekregen. Een jaar geleden verloor hij de 13-jarige KWPN'er na een discussie met de toenmalige eigenares Margriet van Beelen. Na een lange procedure kon de Nederlander Valentijn van Weering het veelbesproken paard naar zijn stallen halen. Via zijn Facebookaccount laat van Weering nu weten dat hij Vingino opnieuw ter beschikking zal stellen van Tommie Visser.

Het is allemaal anders gelopen dan ik vooraf had bedacht.

Doordat ik in een rechtszaak verwikkeld ben geraakt, ben ik anders over Vingino gaan denken. Als die rechtszaak er niet was geweest was het volledig anders gelopen en had ik hem zeker voor mezelf gehouden omdat ik dan niet te weten was gekomen wat ik nu weet.


Mijn liefde voor en klik met Vingino is heel groot en ik zou dolgraag met hem willen gaan werken en starten. Maar ik moet toegeven dat ik tijdens de voorbereiding van het kort geding al met een gedachte heb lopen spelen. Ik heb besloten om na de keuring Vingino af te zetten bij Tommie Visser.

Waarschijnlijk is het moment dat ik Tommie herenigde met zijn verloren gewaande vriend een van de meest bijzondere momenten van mijn leven geweest. De emotie die ik toen zag liet me voelen dat dit het beste besluit is wat ik ooit gemaakt heb.
Ik weet zeker dat ik een gouden tijd met Vingino zou hebben gehad. Ik ben echt weg van hem en van het gevoel wat hij geeft als je erop zit! Ook al kan dat zo heftig zijn dat het maar de vraag is of ik hem in de ring volledig in de hand had kunnen houden.

In de weken voor de geplande zitting had ik natuurlijk contact met Tommie over de zaak en merkte ik hoe diep zijn gevoel voor dit paard is. Ik was dan ook zeer geroerd dat hij mij oprecht feliciteerde met mijn nieuwe aanwinst. Alleen iemand met veel karakter kan zoiets doen.

Ik zou zeker 2 jaar bezig zijn geweest om een combinatie met Vingino te worden en Tommie is dit al 4 jaar door hard en intensief samenwerken! Ik besefte dat het zonde zou zijn voor de Nederlandse Paardensport als ik deze combinatie geen kans zou geven alleen maar voor mijn eigen plezier. Daarbij betwijfel ik of ik er volledig van had kunnen genieten nu ik van dichtbij heb gezien hoeveel gevoel Tommie voor Vingino heeft.

Ik heb dit denk ik op tijd besloten. Twee weken later had ik dit niet meer gekund omdat ik Vinnie heel graag wilde hebben en het een werelds paard is zoals er maar heel weinig van zijn. Ik heb voor de eerste keuring 2 keer op hem mogen rijden. Dus een band opbouwen en hem leren begrijpen is mij gelukkig nog niet gegeven. Dan had ik het niet meer gekund. De beslissing was nu al moeilijk genoeg.

Ik wilde dit niet eerder naar buiten brengen voordat ik er zeker van was dat Tommie de draad weer op kan pakken met VarioHippiQue’s Vingino.

En inmiddels weet ik, dat zit wel goed!