Vince Wellens en Inne Vandecapelle zijn de nieuwe kampioenen

Vince Wellens en Inne Vandecapelle zijn de nieuwe kampioenen
Uitzonderlijke omstandigheden vragen uitzonderlijke maatregelen. Tijdens de finale van de SBB competitie voor jonge paarden in Moorsele viel net als in de rest van Vlaanderen uitzonderlijk veel regen de laatste weken. De dressuurterreinen op het Zilveren Spoor leden daar het meest onder en dus moest er een moedige beslissing genomen worden. In plaats van twee optredens werden de jonge dressuurpaarden in Moorsele beoordeeld op één optreden. Bovendien werden enkele reeksen in de binnenpiste afgewerkt, zodat er toch in de best mogelijke en veilige omstandigheden voor paard en ruiter kon gereden worden. Een beslissing, die op algemene goedkeuring kon rekenen bij de deelnemende ruiters en amazones.




Reeks zesjarigen voor Vince Wellens (LRV) en Inne Vandecapelle (Open)In de LRV-reeks voor zesjarige paarden ging het goud naar Vince Wellens van LRV Schaffen met zijn zelfgefokte Kas van de Kloosterberg (Florenciano x Royal Diamond). De tweede plaats was voor Lotte Nestor van LRV Koningshooikt met Ferrari (v. Fernando Torres). Wim Ector (LRV Meldert) reed met Fiumara-Sue (v. Uphill) naar de derde plaats. In de open-reeks van de zesjarigen ging de zege naar Inne Vandecapelle met Katusha van ’t Wijnhof (Breemeersen Cresendo x Flemmingh), gefokt door Rene Vangorp uit Olen. De tweede plaats ging naar Gigi Van Der Leest met Fernandez (v. Fernando Torres) die met  uiterst miniem verschil Vicky Smits en First Class (v. Uphill) voorbleef. Na optelling en vergelijking van de punten en plaatsen van de beide jury’s maakte de toegekende plaats door de juryvoorzitter het verschil.

Peter Hoefman (LRV) en Hannelore Hegemann (Open) bij de vijfjarige dressuurtalenten

In de reeks 5-jarigen dressuurpaarden LRV, was er een eerste plaats voor Peter Hoefman van LRV Kasterlee met Lord Donovan vd Netevallei (Sir Donovan x Ritmeister). Deze Lord Donovan werd gefokt bij Jan Jacobs te Nijlen. De tweede plaats ging naar Nathalie Van Hemelrijck van LRV Meise Wolvertem met Guapa De Apache (v. Apache). De derde plaats was voor Sarah Vanden Bergh van LRV Merchtem met Fiesta vd Kempenhoeve (v. Bordeaux). In de Open-reeks van de vijfjarigen reed Hannelore Hegemann van LRV Tienen naar de eerste plaats met First Class ”N” (v. Sir Donnerhall). Flore De Winne (LRV Denderwindeke), reed na haar eerste plaats van vorig jaar, naar een tweede plaats in Moorsele met Basali (v. Belissimo M).
Pieter Foets (LRV Grote Brogel) reed Lester Terdamme (Krack C x Aga Kahn) naar de derde plaats.

Flore De Winne (LRV) en Nick Van Laer (Open) winnen bij vierjarige dressuurpaarden

In de reeks 4-jarigen LRV was het goud voor Flore De Winne met Con Corazon (v. Conen). Nele Van Der Weyden (LRV Arendonk) en Handsome H (v. Tango) reden naar de tweede plaats voor Ivan Bonny van LRV Opwijk met El Diva van het Leireken (v. Sir Donnerhall I). In de Open-reeks was er goud voor Nick Van Laer van LRV Langdorp met Golddream vd Kempenhoeve (v. Jazz). De tweede plaats was voor Wilma Van De Werken met Harley (v. Bretton Woods) voor Lily Vansweebelt van LRV Kortenaken met haar thuisgefokte Miss Dior van den Bruel (v. Special Agent Amour x Florestan).