Vierde plaats voor het Belgische Young Rider team in Saumur

Vierde plaats voor het Belgische Young Rider team in Saumur
In Saumur stond gisteren als laatste proef de landenwedstrijd van de Young Riders op het programma. De Juniors wisten 's ochtends al een vijfde plaats te behalen. Onze Young Riders moesten door het uitvallen van een combinatie met drie starten in plaats van vier. Dat betekende dat alle resultaten telden en er geen schrapresultaat was.

Julie Koninx mocht als eerste van het team de ring in. Met de bruine ruin Avanti behaalde ze een totale score van 64.500%. dit leverde haar een individuele twintigste plaats op. Sanne Kielenstyn was dan de tweede landgenote die haar proef mocht rijden. Met de elfjarige Air Miles Pb (v. Turbo Magic) kreeg ze van de jury een score van 69.132%. Ze werd zo individueel nog elfde. Charlotte Defalque mocht als laatste binnen met de Vivaldi-nakomeling Botticelli. Ze wist duidelijk te scoren bij de jury want ze kreeg een mooie score van 70.263%. Dit leverde haar ook nog een individuele derde plaats op.

De winst in de landenwedstrijd was voor Nederland. Zij bleven Duitsland en Groot-Brittanië voor. Individueel won de Nederlandse Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene (v. United). Zij behaalde in totaal 72.632%. De Duitse Joline Thüning en Don Davly (v. Depardieu) werden tweede met 70.816%.

De scores liggen duidelijk heel dicht bij elkaar. Het kan de volgende dagen dus best nog wel spannend worden.

Klik hier voor de resultaten.