Van der Dulk, Van der Horst, Voets en Hosmar team voor EK Deauville

Van der Dulk, Van der Horst, Voets en Hosmar team voor EK Deauville
Het NK Para-dressuur was de laatste observatiewedstrijd voor het team dat in september naar het EK Para-Dressuur wordt afgevaardigd.

Bondscoach Joyce Heuitink maakte het team bekend. Dat gaat bestaan uit Nederlands kampioen Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P., nummer twee van het kampioenschap Nicole den Dulk (Elen) met Fifty Fifty, winnares van het brons Rixt van der Horst (Nistelrode) met Uniek N.O.P. en nummer vier in de uitslag Sanne Voets (Berghem) met Vedet PB N.O.P.. Individueel starten mag Sabine Peters (Cuyk). Nicole den Dulk met Wallace N.O.P. is haar eigen reserve voor het team. De eerste reserve bij uitval van een ander teamlid is Lotte Krijnsen (Enschede) met Rosenstolz.

“Het voordeel van een team dat twee maanden voor een titelstrijd bekend is, is de langere ook individueel gerichte voorbereidingstijd. Ik heb bijzonder veel vertrouwen in dit team!”, zei bondscoach Heuitink, die in september ook nog een trainingskamp belegt. Voor Nederlands kampioen Frank Hosmar het laatste woord: “Eerste doel nu is ons zo goed mogelijk presenteren op het EK natuurlijk, maar verder heb ik de ogen al gericht op de Paralympische Spelen in Rio!”.

Daar zal overigens de jury-voorzitter van vandaag Hanneke Gerritsen (Ommen) voorzitter van de Paralympische jury zijn. Ook nog een nieuwsbericht dat in Nederland nog niet is gepubliceerd.