Totilas gaat officieel uit de sport

Totilas gaat officieel uit de sport
Het Europees kampioenschap in Aken was vorige week het laatste optreden van de hengst Totilas. Er werd al over gespeculeerd, maar de kogel is dan toch door de kerk.
Vanmiddag maakte de familie Rath via het Totilas-account op Facebook in een officiële verklaring bekend dat de Grand Prix op het EK Dressuur in Aken afgelopen donderdag de laatste wedstrijd was voor de zwarte wonderhengst.

‘Het is bijna onmogelijk om uit te drukken hoeveel Totilas betekent in de internationale dressuursport’, zo begint de verklaring. ‘Nooit heeft een paard zoveel emoties losgemaakt, bij jong en oud, bij paardenliefhebbers en bij mensen die niks met paarden hebben.’

Nadat de Grand Prix van Matthias Rath en Totilas afgelopen donderdag met een teleurstellende 75.971 % en een 6e plaats werd afgesloten, werd de Gribaldi-zoon naar de kliniek gebracht, waar een botontsteking geconstateerd werd.

Rath: ‘Hij wordt hiervoor behandeld door een geweldig team van dierenartsen. We zijn samen met hen en mede-eigenaar Paul Schockemöhle tot de conclusie gekomen dat het niet eerlijk zou zijn tegenover de hengst om hem na herstel en revalidatie te laten terugkeren in de sport. Totilas komt thuis, op stal Schafhof, en krijgt daar alle tijd die hij nodig heeft om te herstellen. Op die manier kan hij er ook rustig aan wennen dat hij geen sportpaard meer is. We hopen dat al die mensen die met hem meeleven begrip hebben voor ons besluit. Fans, bedankt voor jullie bewondering en steun.’