Tegenslag voor Nederlands WEG team

Tegenslag voor Nederlands WEG team
Dressuurruiter Edward Gal zal op de Alltech FEI World Equestrian Games, komende week in Frankrijk, niet met Glock’s Undercover N.O.P. aan start verschijnen, maar met Glock’s Voice. Glock’s Undercover N.O.P. kampt sinds woensdag met een blessure van de wervelkolom. Om de tegenslag compleet te maken kan Daniëlle Heijkoop niet deelnemen aan het Wereldkampioenschap, omdat ook haar paard Kingsley Siro N.O.P. een blessure heeft. Voor deze positie wordt  nu reservecombinatie Diederik van Silfhout met Arlando NH N.O.P. ingezet. 

Na een nauwkeurige veterinaire controle bleek vanmorgen definitief dat Edward Gal zonder zijn toppaard Glock’s Undercover N.O.P. naar Normandië af zal reizen. De Ferro-zoon toonde begin deze week, tijdens het trainingskamp met bondscoach Wim Ernes, nog in topvorm te zijn. Woensdagochtend bleek de zwarte ruin echter niet goed te bewegen. De veterinair bevestigde vervolgens een probleem van de wervelkolom, wat voor een deel verholpen kan worden door fysiotherapie. Een lichte ontsteking veroorzaakt echter pijn. “Het moet gebeurd zijn in de paddock of vlak na de training op stal,” zegt Nicole Werner, de vaste trainer van Glock-ruiters Edward Gal en Hans Peter Minderhoud. “Het is een blessure die normaal gesproken en met de juiste medicatie na een week over is. Om hem de pijn te besparen en geen enkel risico te nemen hebben we besloten tot een veterinaire behandeling. De noodzakelijke medicatie staat deelname aan wedstrijden en dus dit WK niet toe. Het is een enorme teleurstelling, maar uiteindelijk staan niet de sportieve successen, maar het welzijn van het paard op de allereerste plaats.” Edward Gal komt nu met de zwarte KWPN-hengst Glock’s Voice in actie op de Wereldruiterspelen.

 

Ook Kingsley Siro N.O.P. van dressuuramazone Daniëlle Heijkoop bleek vanmorgen bij de veterinaire controle te kampen met een blessure. Waarschijnlijk heeft de zoon van Gribaldi zichzelf aangetikt tijdens de training. Reservecombinatie Diederik van Silfhout zal de plaats van Heijkoop opvullen met Arlando NH N.O.P.. “Het is een enorme tegenslag,” zegt bondscoach Wim Ernes, “maar met het dressuurteam bestaande uit deze twee reservecombinaties en Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival N.O.P. en Hans Peter Minderhoud met Glock’s Johnson TN kunnen we nog steeds meedoen voor de medailles op het WK.”