Sterk EK debuut van Emily Anthonissen in Oliva

Sterk EK debuut van Emily Anthonissen in Oliva
Op het EK in Oliva stond gisteren het eerste deel van de Young Riders Team Test op het programma. We hadden twee Belgische ruiters in de arena tijdens deze eerste wedstrijddag.
Jamina Gysels, met haar paard Zico, mocht om 8u15 de spits afbijten. De meeste ruiters staan niet te springen om als eerste de ring in de gaan, maar dat hield Jamina niet tegen om een mooie proef te rijden. Ze kreeg hiervoor van de 5-koppige jury een score van 67,158 % wat haar een 11de plaats oplevert in de voorlopige ranking na dag 1.
De tweede Belgische combinatie vandaag was Nastassja Roussel met Armageddon. Ze reed een gedurfde proef, met jammer genoeg een dure fout in de seriewissels. Ze behaalde hiermee een score van 68,816 % en staat hiermee op plaats 9 in de tussenstand.

Ook bij de Junioren reden al twee landgenoten hun Team Test. Als eerste Belg trad Emily Anthonissen op, met haar merrie Fair Diamond. Niettegenstaande Emily voor de eerste keer aan een EK deelneemt, kon zij toch al meteen de jury overtuigen met een vlot gereden proef. Hiervoor kwam er 69,108 % op het scorebord.  Daarmee staat deze combinatie voorlopig 6de.
De meer ervaren combinatie Numa Verberne met Riverdance wist in de draftour sterk te overtuigen, er slopen echter enkele foutjes in de galoptour. Numa komt hiermee op de 12de plaats met 67,838 %.

Voorlopig staat België met deze uitslagen op een 4de plaats bij de Young Riders en een 6de plaats bij de Junioren. De definitieve einduitslag in deze landencompetitie kennen we pas deze namiddag.  De volgende Belgische combinaties komen vandaag nog aan de start :

Sanne Kielenstijn om 8u15 – Young Riders Team Test

Kate Wiggins om 10u04 – Junioren Team Test

Charlotte Defalque om 10u43 – Young Riders Team Test

Laura Luyten om 12u24- Junioren Team Test

 

Iedereen kan de startlijsten en de uitslagen van de Junioren en de Young Riders proeven raadplegen via http://scores.topiberian.com/

Onze jeugd rekent op uw steun !

DSC_2218 DSC_2273 DSC_2459 DSC_2609 DSC_2926