Spannende strijd voor de finale op het EK

Spannende strijd voor de finale op het EK

Op het EK in Oliva stond vandaag het eerste deel van de individuele proeven op het programma en er mochten al meteen 6 Belgische combinaties de ring betreden.


Bij de Young Riders werd de spits afgebeten door Jamina Gysels met Zico.  Ze behaalde een score van 67,974 % en staat hiermee voorlopig 9de.  Daarna kwam Charlotte Defalque terug aan de start met Botticelli.  Na haar schitterende proef van gisteren waren de verwachtingen uiteraard hooggespannen.  Charlotte kon opnieuw bevestigen en reed zo maar even een proef van 71,921 % en staat hiermee voorlopig op een uitstekende 3de plaats.  De laatste Belgische Junior Rider vandaag in de baan was Nastassja Roussel met Armageddon.  Zij scoorden 66,316 % en staan hiermee voorlopig 17de.


Ook bij de Junioren reden vandaag al drie landgenoten hun Individual Test.  Als eerste Belg trad Kate Wiggins op, met haar merrie Corona.  Kate behaalde 67,553 % en staat hiermee voorlopig op een 13de plaats.  Daar startte Laura Luyten met Dark Chocolate.  Dankzij een mooie gedragen proef, kwam er 70,316 % op het scorebord.  Voorlopig staat ze hiermee op een 6de plaats. Tenslotte kwam ook nog Numa Verberne met Riverdance aan de start.  Hij staat met zijn proef op een voorlopige 10de plaats met 68,711 %.


Morgen komen er nog 2 Belgische combinaties in de ring, vooraleer we de einduitslag van deze individuele proeven kennen.  De beste 18 combinaties gaan door naar de finale kür op zondag, dus het belooft morgen best nog spannend te worden.