Nick Van Laer voor het tweede jaar op een rij kampioen

Nick Van Laer voor het tweede jaar op een rij kampioen
Afgelopen zondag stond in het teken van de SBB finale voor jonge paarden. Marissa Verhaegen van LRV Herselt won met Esteban GLN (Sir Oldenburg x Weyden) de reeks voor zesjarige dressuurpaarden LRV. Esteban is een fokproduct van de familie Van Der Linden. Marissa en Esteban vormen sinds 2013 een combinatie. Ze komen momenteel uit op M1-niveau op de LRV-wedstrijden. In de SBB-Competitie voor Jonge Paarden 2015 haalde ze al driemaal een tweede en éénmaal een derde plaats.  Haar zege in Nieuwenrode kwam dus niet onverwacht en is een bevestiging van regelmatige prestaties. De tweede plaats was voor Esteban M (v. Sandro Hit) onder het zadel van Stefanie Walraevens van LRV Sint-Pieters-Leeuw. Jef Van Hoeck (LRV Sint-Lenaarts) reed Jamie van ’t Laarhof (v. Wespoint) naar de derde plaats voor Cyriel De Coker (LRV Brakel) met Jeske van ’t Lirohof (v. Filmstar) en Kim Blockx (LRV Kortenaken) met Joyeuse van de Bruel (v. Diamond Hit).

Zesjarige dressuurpaarden Open-reeks: Nick Van Laer en Just a Little Krack vh Klaverhof wint tweede jaar op rij

Nick Van Laer - SBB 15 1Just A Little Bit Krack vh Klaverhof
(Tango x Krack C), won vorig jaar de Open-reeks bij de vijfjarigen.  In Nieuwenrode deed het dressuurpaard onder het zadel van Nick Van Laer van LRV Langdorp, dat opnieuw, maar dan in de reeks voor zesjarige dressuurpaarden. Just A Little Bit Krack vh Klaverhof is een fokproduct van Peter Van Rompaey uit Herselt. Gigi van der Leest pakte met Evita B (v. Metall) de tweede plaats voor Kara Bosman van LRV Moerzeke met Jersey Girl (v. Johnson). Hannelore Hegemann (LRV Tienen) reed naar een vierde plaats met Jazz Dancer vh Stappershof (v. Don Matcho vd Roshoeve) voor Petra Moens met Jamboree (v. Quarterback).

Kampioenen vier- en vijfjarige dressuurpaarden
Na de overkamping was de zege bij de vijfjarige dressuurpaarden in de LRV-reeks voor Vince Wellens met Kas van de Kloosterberg (v. Florenciano) van LRV Schaffen. In de Open-reeks voor de vijfjarige dressuurpaarden was het goud voorPieter Foets van LRV Grote Brogel met Kandro van het Mettenhof (v. Sir Donnerhall).  Bij de vierjarige dressuurpaarden was er een erelint voor Evelien Neven van LRV Zoutleeuw met Grand Slam (v. Delatio). Flore De Winne en Basali (v.Belissimo M) van LRV Denderwindeke won de Open-reeks.