Kristina Bröring-Sprehe nieuwe nummer 1 van de wereld

Kristina Bröring-Sprehe nieuwe nummer 1 van de wereld
Kristina Bröring-Sprehe heeft met Desperados FRH (v. De Niro) de leiding in de wereldranglijst van Charlotte Dujardin en Valegro overgenomen. Na 30 weken aan de leiding te hebben gestaan, moet Charlotte Dujardin zich nu tevreden stellen met een tweede plaats.

De Duitse amazone nam met Desperados FRH deel aan het EK in Aachen en eindigde daar op een tweede plaats. Daarnaast wist de combinatie vorig jaar maar liefst negen overwinningen te behalen. Deze behaalde ze in Hagen, Dortmund en München. Op de Wereldruiterspelen in 2014 werd ze derde. De amazone heeft nu 68 punten voorsprong op de Olympisch, Wereld en Europees Kampioen Charlotte Dujardin, die vorig jaar ook de wereldbekerfinale won. Op de derde plaats zien we nog een Duitse amazone, namelijk Isabell Werth met Don Johnson FRH. Afgelopen weekend behaalde Werth nog een overwinning op de wereldbekerwedstrijd in Amsterdam.

Verder in de top vijf zien we de Spaanse Beatriz-Ferrer Salat met Delgado en de Duitse Jessica Von Bredow-Werndl met Unee Bb.

Onze Belgische combinaties blijven het ook goed doen. Fanny Verliefden stijgt maar liefst vijftien plaatsen en komt zo voor Jeroen Devroe te staan op de 43ste plaats. Jeroen Devroe stijgt vijf plaatsen en is nu 52ste. Jorinde Verwimp doet het twee plaatsen beter en staat nu op de 59ste plaats. Iets verder in de ranking maakt Julie De Deken een grote sprong voorwaarts. Ze gaat van plaats 239 naar plaats 178.

Klik hier voor de volledige ranking.