"Gouden speld" voor Wim Ernes

"Gouden speld" voor Wim Ernes
Vorig jaar in augustus zat heel hippisch Nederland aan de buis gekluisterd. Zij zagen toen in Aken de oranje ruiters Europees goud winnen. Drie van deze ruiters kwamen afgelopen zaterdag met andere dan de Aken-paarden, maar even fantastische paarden naar De Brabanthallen waar de KWPN hengstenkeuring aan de gang was. Iedereen reageerde razend enthousiast op het optreden van drie “gouden” ruiters, Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Patrick van der Meer.

De enige ontbrekende was Diederik van Silfhout, die geveld door griep thuis moest blijven. Hierdoor moest de KWPN-hengst Cupido ook verstek laten gaan. Nicole Werner nam de honneurs waar voor Wim Ernes, die eigenlijk als bondscoach deze show zou verzorgen, maar vanwege ziekte tijdelijk aan de zijlijn staat. Hij was overigens wel in Den Bosch aanwezig om te kijken. Nicole bedankte de bondscoach voor zijn inzet en grote aandeel in het teamgoud. Hans Peter reed op het EK met Glock’s Johnson TN N.O.P., maar verscheen in Den Bosch in de baan met Dream Boy. Patrick verscheen in Aken in de ring met Uzzo, maar deze ruin is nog niet zo lang geleden verkocht en met zijn nieuwe troef Zippo heeft hij inmiddels een plaats verworven in het A-kader. Edward Gal completeerde het drietal in het zadel van Glock’s Voice. Na een mooie show bedankte Siem Korver fokkers, eigenaren, ruiters, trainers en bondscoach Wim Ernes.

Hij richtte nog speciaal een woord tot Wim Ernes en sprak de wens uit dat hij nog heel lang mag genieten van de Nederlandse paardensport. Wim kreeg voor al zijn inspanningen de gouden speld uitgereikt en kreeg spontaan een minuten durende staande ovatie van het publiek. Terechte waardering voor een topcoach die 8 jaar deel uitmaakte van de hengstenkeuringscommissie dressuur en wellicht KWPN-hengsten naar Rio uitzendt die hij in zijn periode als commissielid goedkeurde.