Gietende regen houdt Sanne Kielenstyn en Laura Lutyen niet tegen om podiumplaatsen te behalen

Gietende regen houdt Sanne Kielenstyn en Laura Lutyen niet tegen om podiumplaatsen te behalen
De laatste dag van 'Les internationaux de dressage de Compiègne' is letterlijk in het water gevallen. Deze ochtend werd besloten om de landenwedstrijd van de seniors af te gelasten, maar de proeven van de jeugd gingen gewoon door in de gietende regen. Zo kwamen vandaag de Pony's, de Juniors en de Young Riders nog aan de start.

Bij de Young Riders werd Sanne Kielenstyn tweede met de Turbo Magic-nakomeling Air Miles PB. Onze landgenote die vorige week de Beker van België won, reed vandaag in de Kür naar een totale score van 73.125% en kwam zo wel heel dicht bij hun persoonlijk record van 73.175%. Ze moesten enkel de Nederlandse Jasmien De Koeyer voor zich dulden. Deze amazone kreeg van de jury 73.917% voor haar Kür met de nog maar zevenjarige merrie Esperanza (v. Desperados). Op de derde plaats zagen we de Russische Aleksandra Maksakova en Scampalo 6 (v. Sandro Hit) met 72.542%.

Laura Luyten wist dan weer wel een persoonlijke recordscore te behalen met de negenjarige ruin Dark Chocolate (v. Damon Hill) bij de Juniors. Zij kregen voor hun Kür 73.083% van de jury. Ze eindigden zo op een derde plaats. De proef werd gewonnen door de Zwitserse Naomi Winnewisser en de Rousseau-nakomeling Fuerst Rousseau met een totale score van 73.167%. Ook de Deense Olivia Nistrup Lamm reed met de bruine hengst San Dior (v. Sandro Hit) naar deze score, maar zij eindigde uiteindelijk op de tweede plaats.

Verder in de top tien zagen we ook nog enkele landgenoten terug. Kate Wiggins eindigde op een vierde plaats met Corona (v. Tuschinski). Zij behaalden een score van 72.333%. Antonia Arl en Belstaff W (v. Breitling W) zagen we terug op de zesde plaats met in totaal 71.625%. Emily Anthonissen (Fair Diamond DHB) en Louise Mourlon Beernaert (Robinho) sloten de top tien af met respectievelijk 70.167% en 69.333%.

Klik hier voor de resultaten.