Damon Hill zal in 2016 opnieuw op Grand Prix niveau te zien zijn

Damon Hill zal in 2016 opnieuw op Grand Prix niveau te zien zijn
Damon Hill wordt sinds April dit jaar gereden door de 18-jarige amazone Jill-Marielle Becks. In een interview vertelde de Duitse dat ze Damon Hill in 2016 opnieuw zal starten en Grand Prix wil gaan rijden.

Jill-Marielle Becks kwam met de vosse hengst vijf keer aan de start. Vier keer behaalden ze een overwinning en één keer werden ze tweede. Ze mochten ook deelnemen aan het Europees Kampioenschap voor Young Riders in Vidauban, maar Damon Hill blesseerde zich. Nu is de hengst weer helemaal in orde.

Becks vertelde in het interview dat ze blij is dat hij weer fit is en wil zich nu concentreren op het volgende doel: starten in de Grand Prix. “In de winter wil ik verder trainen met Damie. Ik wil meer gevoel ontwikkelen voor de oefeningen van de Grand Prix zoals de reeks galopwissels.”

Eerder werd Damon Hill gereden door Helen Langehanenberg. Dit duo nam onder andere deel aan de Olympische Spelen in Londen en de Wereldruiterspelen in Normandië. Toen de hengst daar een zilveren medaille wist te winnen, werd besloten om hem te verkopen.