Contractverlenging voor Sjef Janssen als bondscoach Belgische senioren dressuur

Contractverlenging voor Sjef Janssen als bondscoach Belgische senioren dressuur
Na een positieve evaluatie is beslist om het contract van Sjef Janssen als bondscoach van de Belgische seniors in de discipline dressuur te verlengen tot en met eind december 2016 met het oog op de Olympische Spelen in Rio.

In maart 2013 ging de Nederlandse topcoach Sjef Janssen voor ons land aan de slag en stond onder meer in voor de begeleiding en training van de Belgische seniorcombinaties. Verder werd in deze periode een professionele structuur uitgewerkt voor de dressuurruiters (met onder andere de invoering van een kaderindeling).

Na een positieve evaluatie door alle partijen is beslist om het contract met Sjef als bondscoach te verlengen tot en met eind december 2016. De technische commissie is verheugd dat Sjef de huidige structuur verder wil uitbreiden en optimaliseren.

Het hoofddoel van 2015 is zonder meer de teamkwalificatie voor de Olympische Spelen 2016 in het Braziliaanse Rio de Janeiro”, aldus een gemotiveerde Janssen. Om een team te kwalificeren voor Rio, moet België een gefilterde top drie plaats behalen op het Europees kampioenschap in Aken (12-16 augustus). Indien dit niet lukt is er nog altijd de mogelijkheid om een ‘composite’ team te sturen als 3 Belgische ruiters via de ‘Olympic Ranking’ een plaats voor België bemachtigen.

Om dit doel te bereiken, zal Sjef de trainingen met de kaderleden verderzetten en samen met de ruiters, privétrainers en omkadering zorgen voor de best mogelijke voorbereiding en (wedstrijd-)planning. Zijn taken gaan dus verder dan enkel de evaluatie en selectie van huidige (en toekomstige) Grand Prix-combinaties.

Voor enkele administratieve taken zal bondscoach Sjef Janssen de ondersteuning blijven krijgen van chef d’équipe Jeroen Van Lent.

De KBRSF, VLP en LEWB wensen Sjef en Jeroen heel veel succes toe met de verlenging van hun opdracht en we kijken hoopvol uit naar de resultaten.