Belgische jeugd blijft sterk presteren in Saumur

Belgische jeugd blijft sterk presteren in Saumur
Op de voorlaatste dag van de internationale dressuurwedstrijd in Saumur reed de jeugd hun individuele proef en was er de Grand Prix Freestyle. Onze Belgische jeugd presteerde de afgelopen twee dagen al goed en ook nu deden ze het weer heel goed.

Bij de Young Riders werd Charlotte Defalque tweede. Ze moest enkel Jeanine Nieuwenhuis voor zich dulden. Deze Nederlandse amazone reed met TC Athene (v. United) naar een topscore van 73.158% en behaalde zo de overwinning. Defalque behaalde met de vosse ruin Botticelli (v. Vivaldi) een totale score van 70.711%. Op de derde plaats zagen we de Nederlandse Robin Bernoski en Clever (v. Flemmingh) met 70.553%.

Onze gastblogger van dit weekend, Sanne Kielenstyn, eindigde ook net binnen de top tien. Met Air Miles Pb (v. Turbo Magic) behaalde ze in totaal 68.421% en werd zo tiende.

Bij de juniors werd Laura Luyten (foto) zevende met de negenjarige Dark Chocolate (v. Damon Hill). De laatste tijd kwamen haar scores steeds dichter bij de 70% en vandaag wist ze maar liefst 70.965% te behalen. Dit is meteen ook hun persoonlijke recordscore.

Deze proef werd gewonnen door de Duitse Rebecca Horstmann en Friend Of Mine 2 (v. For Compliment) met een score van 72.895%. De Nederlandse Febe Van Zwambagt werd tweede met FS Las Vegas (v. Lord Loxley). Zij kreeg van de jury 72.763%. Op de derde plaats zagen we de Duitse Luca Michels en Rendezvous 91 (v. Riccione) met 72.588%.

Yana Rynders presteerde dan weer heel goed bij de pony's. Met Enzo Leco behaalde ze een totale score van 69.309%. Ze eindigden zo op een negende plaats.

Het podium ging helemaal naar Duitsland. Tabea Schroer won net als gisteren de proef met Danilo 80. Zij behaalde vandaag in totaal 77.236%. Ze had een zeer grote voorsprong op de nummers twee, Inga Katharina Schuster en NK Cyrill. Zij kregen van de jury namelijk 73.740%. Brons was voor Katharina Ottenwess en Mondsilber met 73.618%.

Klik hier voor de resultaten.