Belgische amazones worden tweede en derde in Saumur

Belgische amazones worden tweede en derde in Saumur
Gisteren stonden in Saumur naast de landenwedstrijd voor de pony's ook de Inter I en de Grand Prix op het programma. In beide proeven vielen onze landgenotes in de prijzen. De Belgen zijn duidelijk in vorm in Saumur.

In de Grand Prix kwam de sterke prestatie van Jorinde Verwimp. Met de zestienjarige ruin Tiamo (v.Lester) behaalde ze een totale score van 69.720%. De overwinning was voor de Britse Fiona Bigwood en de bruine merrie Atterupgaards Orthilia (v. Gribaldi). Zij kregen van de jury in totaal 77.600%. Zij waren duidelijk de sterkste combinatie en bleven ver voor op Michael George Eilberg en Marakov (v. Rufs), die in totaal 70.460% behaalden.

Claudia Dorpmans scoorde ook zeer goed met Tin Tin. Voor haar werd een totale score van 68.200% genoteerd. Dit leverde haar een achtste plaats op.

In de Inter I was het Françoise Hologne-Joux die opnieuw knap tweede werd. Met Warhol (v. Warkant) reed ze naar een totale score van 70.211%. Michael George Eilberg won de proef met de negenjarige Sa Coeur (v. Sir Donnerhall). Hij kreeg een totaal van 74.947%. Fabien Godelle en Tempo (v. Brentano) werden derde met 68.974%.

Jorinde Verwimp en Wendor (v. Kennedy) werden vijfde met 67.921%.Voor Claudia Fassaert en Esteban M (v. Sandro Hit) was er een negende plaats met 66.737%.

Klik hier voor de resultaten.