Alizée Froment wint Grand Prix in Opglabbeek

Alizée Froment wint Grand Prix in Opglabbeek
Tijdens het voorbije weekend streden de Belgische dressuurruiters om de winst tijdens de CDN in Opglabbeek. Hier werd ook de kwalificatie voor de Beker voor jonge paarden verreden. In de zwaarste proef van die wedstrijd, de Grand Prix, ging de overwinning naar Alizée Froment en Ehrendorf. Met een score van 67,967% waren zij meer dan 3,3 procent beter dan Leslie Goethals en Victor Epona (64,6%). Joëlle Swaelens reed Sovado naar de derde plaats met een score van 63,867%, Claudia Dorpmans en Tin Tin werden vierde (63,533%). Daphne Van Oekel en Gibraltar Alegria rondden de top vijf af.

In de Inter I greep Katrien Verreet op Bailamos Biolley de overwinning met een score van 70,855%. In deze proef werd Alizée Froment tweede met Equestricons Walküre (69,145%). Verreet pakte ook nog de derde plaats; dat deed ze met Galliani Biolley (68,618%). Françoise Hologne-Joux werd vierde met Buffon, Natasja Van Den Bogaert en Corinna deelden hun vijfde plaats met Jacqueline Tonnaer en Zoolander.

Tom Franckx (foto) won met Dolores vd Kwikaard de Final voor zesjarigen. Met een score van 80,4% waren ze precies 0,8% beter dan Isabelle De Cock en Dinka. Brecht D'Hoore en Darcy werden derde met 78%. Voor Eline Borrey De Coninck en Davinci was er een vierde plaats (75,8%), Isaura ter Dolen liep onder Maarten Borghys naar de vijfde plaats (74,8%).

In de Final voor vijfjarigen pakte Hannelore Hegemann op Dolce 'N' de eerste plaats. Zij scoorden 81,2% en waren zo 3,8% voor op Cindy Schuurmans en Sambuca Tategoi, die een mooie tweede plaats bemachtigden. Met een score van 77% werden Tom Franckx en Evento D derde. Tom Heylen pakte de vierde plaats op Jar of Ballmore, Nick Van Laer en Just A Little Bit Krack vh Klaverhof werden vijfde.

Dossin Julie en First Lady mochten zich het overwinnende duo van de Final voor vierjarigen noemen. Zij wonnen met een score van 82,6%. Amandine Prevost en Quaterdance werden tweede met een procentje minder. Opnieuw presteerde Tom Franckx goed; hij werd derde met Fiona. Met Showdancer greep hij ook nog de vijfde plaats, Veronique Swagemakers en Sixth Sense werden vierde.

Klik hier voor alle resultaten.