Dirk Demeersman: "Gregory is voor mij een medaille kandidaat in Rio"

Dirk Demeersman: "Gregory is voor mij een medaille kandidaat in Rio"
Vice-Europees kampioen Gregory Wathelet is er in geslaagd om zijn 11-jarige hengst Conrad de Hus (voorlopig) te behouden. Het paard is niet verkocht door de Franse eigenaar en dus kan Wathelet met Conrad de Hus een gooi doen naar Olympisch goud in Rio.
Bondscoach Dirk Demeersman verwacht veel van zijn ruiter. "Gregory en Conrad zijn wereldtoppers."

Gregory Wathelet werd in 2015 Europees vicekampioen in Aken met Conrad de Hus. Aangezien het paard niet verkocht werd voor de Olympische deadline van 15 januari, kan geen enkele andere ruiter nog met de hengst naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

"Er bestaat wel nog altijd het risico dat het paard alsnog verkocht wordt", beseft bondscoach Dirk Demeersman. "Maar ik acht de kans nu heel klein."

"Wathelet reed met Conrad een bijzonder sterk 2015, met als hoogtepunten individueel zilver op het Europees kampioenschap in Aken en goud met de Belgische ploeg in de Nations Cup finale in Barcelona."

"Momenteel staat Gregory Wathelet op de eerste plaats in de B-poule van de Olympische ranking, wat hem automatisch kwalificeert voor de Olympische Spelen."

"De KBRSF heeft het recht om een andere combinatie te selecteren, maar dat is niet aan de orde. Ik ga Wathelet als eerste voordragen, want voor mij is hij in Rio zeker een medaillekandidaat."